telefoon_scheffers  0598 - 592 303     email_scheffers  info@scheffersadvocatuur.nl     facebook scheffers

Bedrijf & Personeel

Algemene voorwaarden

Bijna ieder bedrijf heeft algemene voorwaarden. Lang niet ieder bedrijf gebruikt haar algemene voorwaarden zoals het moet. Als een klant van een overeenkomst af wil, wordt doorgaans verwezen naar de algemene voorwaarden. Dit heeft weinig waarde als u die algemene voorwaarden niet kenbaar heeft gemaakt aan de klant. Daarnaast is het ook nog van belang of u zaken doet met een consument of met een ander bedrijf.

Ook kan de inhoud van de algemene voorwaarden problemen opleveren. Zo kunnen bepaling uit algemene voorwaarden onredelijk bezwarend worden verklaard door de rechter. In dat geval gelden die bepalingen niet. Ons kantoor heeft met succes procedures tegen grote partijen als Bizner Bank, Telfort en Tele2 gevoerd over hun algemene voorwaarden. 

Incasso

Op papier kunt u fantastische omzetten draaien. U koopt er weinig voor als uw klanten u niet betalen. Wij kunnen u ondersteunen als het gaat om het innen van uw facturen. Indien nodig procederen we voor u bij de rechtbank om uw facturen betaald te krijgen. Dit alles tegen gunstige tarieven.

Bij hardnekkige wanbetalers kunnen we ook het faillissement van de debiteur voor u aanvragen.

Organisatie

Veel ondernemers starten als eenmanszaak. Sommigen groeien uit tot een structuur van een Holding B.V. met diverse dochterondernemingen en werkmaatschappijen. Gedurende dit traject zult u vaak grote beslissingen moeten nemen over de structuur van uw onderneming. Deskundig juridisch advies is dan geboden. Wanneer kiest u voor een B.V.? Kunt u beter voor een V.O.F. kiezen? Wij kunnen u in dit soort gevallen van de juiste adviezen voorzien.

Personeel

Personeel kan u enerzijds een hoop werk uit handen nemen. Anderzijds kan personeel u ook handen vol werk geven. Wat te denken als uw personeelsleden het werk niet goed uitvoeren, schade veroorzaken of bedrijfseigendommen stelen? Of als er een vechtpartij tussen personeelsleden ontstaat? Kunt u direct overgaan tot ontslag op staande voet of is het verstandiger om een mediation traject aan te bieden? Hoe bouwt u een goed personeelsdossier op waar u wat aan hebt als u een personeelslid wilt ontslaan? Voor dit soort vragen bent u bij ons aan het juiste adres.

Reorganisatie

In economisch zware tijden ontkomt u er soms niet aan om een reorganisatie te overwegen. Hoe voert u deze uit? Wie wilt u behouden, welke bedrijfsonderdelen gaat u afstoten en belangrijker; hoe pakt u dit aan? Goede begeleiding, zowel juridisch als fiscaal, is een must.

Contact

Scheffers Advocatuur
Gorecht-Oost 175               
1e etage
Postbus 358
9600 AJ Hoogezand
T 0598 - 592 303
F 0598 - 592 307
info@scheffersadvocatuur.nl