telefoon_scheffers  0598 - 592 303     email_scheffers  info@scheffersadvocatuur.nl     facebook scheffers

Nieuws

Succes na vijf jaar procederen

Na bijna vijf jaar van juridische procedures, heeft Scheffers Advocatuur uiteindelijk toch succes voor haar cliënt weten te bereiken bij het Gerechtshof in Leeuwarden.

 De casus:

Onze cliënt had zich aangemeld bij een recreatievereniging. Vervolgens heeft hij daar een vakantiewoning gekocht, welke daarna is gesloopt en is vervangen door een prachtige grote vakantiewoning. Een aantal jaren later raakte hij in conflict met het bestuur van de vereniging. Dat liep zo hoog op dat het bestuur van onze cliënt af wilde. Bijkomend probleem was dat onze cliënt zijn lidmaatschap op naam van een familielid had laten zetten, teneinde zijn vakantiewoning veilig te stellen voor eventueel verhaal door schuldeisers.

Het bestuur greep dit aan door te stellen dat hij geen lid was van de vereniging, aangezien er geen lidmaatschap op zijn naam stond geregistreerd en onze cliënt zich dus niet conform de regels had aangemeld. Als het bestuur hem het lidmaatschap zou kunnen ontzeggen, zou dit niet alleen erg vervelend voor onze cliënt zijn, ook zou het een financiële strop voor hem betekenen. Zijn vakantiewoning was namelijk gebouwd op grond van de vereniging. Als onze cliënt geen lid zou zijn, zou de vereniging op grond van natrekking eigenaar van de vakantiewoning worden.

Het standpunt van het bestuur is door Scheffers Advocatuur aangevochten in diverse procedures bij de rechtbank Groningen. Op onbegrijpelijke wijze werd onze cliënt daar telkens in het ongelijk gesteld. Maar, zo als het spreekwoord 'de aanhouder wint' al duidelijk maakt; uiteindelijk kreeg onze cliënt afgelopen week in hoger beroep alsnog zijn gelijk. Ook kreeg hij al zijn proceskosten over de afgelopen jaren alsnog vergoed.

U kunt het arrest van het Gerechtshof nalezen op rechtspraak.nl via onderstaande link

http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BX3714

Contact

Scheffers Advocatuur
Gorecht-Oost 175               
1e etage
Postbus 358
9600 AJ Hoogezand
T 0598 - 592 303
F 0598 - 592 307
info@scheffersadvocatuur.nl