Letselschade
Als een derde lichamelijk en/of geestelijk letsel bij u veroorzaakt wordt dat letselschade genoemd. In het verkeer kunt u bijvoorbeeld een arm of been breken. U kunt slachtoffer zijn van een mishandeling of u kunt bijvoorbeeld op het werk een ongeval krijgen.
Naast uw herstel krijgt u dan te maken met het vaak moeizame proces om uw schade vergoed te krijgen door de verzekeraar van de aansprakelijke partij. De belemmerende factor is vaak dat de verzekeraar eigen financiële belangen heeft die zij soms boven dat van u stellen.
Bij Scheffers Advocaten kunt u terecht voor deskundige ondersteuning in letselschade zaken. Zo kunt u op een gelijkwaardige manier met de verzekeraar onderhandelen en weet u zeker dat uw belangen ook daadwerkelijk worden behartigd.
Vaak wordt geen beroep op bijstand bij letselschade gedaan vanwege de kosten. Onterecht; als de aansprakelijkheid van de tegenpartij vaststaat, vergoedt de verzekeraar doorgaans ook uw juridische advieskosten. Met andere woorden, het kost u dan helemaal niets.
Schade
Schade hoeft niet altijd letselschade te zijn. Zo kan u op de motor ten val komen door een gat in het wegdek. Uw motor is ernstig beschadigd en uw WA verzekering keert niet uit. Mogelijk kunt u dan uw schade bij de wegbeheerder claimen. En wat doet u als uw schootmobiel beschadigd raakt wanneer een winkelmedewerker er met een emballagekar tegen aan stoot?
Het is geen gegeven dat deze claims met succes worden ingediend. Vaak beland u dan in een discussie over eigen schuld, roekeloosheid en waarschuwingsplichten. Bij ons kunt u advies en ondersteuning inwinnen in dit soort situaties.
Aansprakelijkheid
U wordt tegenwoordig steeds sneller aansprakelijk gesteld. Bezoekers die uitglijden op de net gedweilde vloer in uw restaurant. De buitendeur die ineens openwaait tegen het hoofd van een bezoeker. Uw fiets valt om en beschadigd de accu van een elektrische fiets die ernaast gestald stond.
Is hier sprake van eigen schuld of had u moeten waarschuwen dat de vloer glad kon zijn? Had u maatregelen moeten treffen om te voorkomen dat de deur zou openwaaien? Had u uw fiets ergens anders moeten plaatsen?
En stel dat u wel voorzorgsmaatregelen had genomen, maar ondanks dat ontstaat er toch schade. Heeft u dan aan uw verplichtingen voldaan en ontloopt u zo aansprakelijkheid?
U ziet, pasklare antwoorden zijn er niet te geven. Aansprakelijkheid moet van geval tot geval worden beoordeeld. Als u aansprakelijk wordt gesteld is het raadzaam om nog voor u daarop reageert een advocaat te raadplegen. Zo voorkomt u dat u per ongeluk aansprakelijkheid erkent, terwijl dat niet nodig was geweest.