telefoon_scheffers  0598 - 592 303     email_scheffers  info@scheffersadvocatuur.nl     facebook scheffers

Strafrecht

Wordt u verdacht van een overtreding of een misdrijf? Dan krijgt u te maken met het strafrecht. Binnen het strafrecht staat een verdachte tegenover het Openbaar Ministerie. Lichte vergrijpen zoals verkeersovertredingen worden behandeld door de Kantonrechter. Strafbare feiten als drugshandel, diefstal of moord, door de Politierechter of de Meervoudige Strafkamer van de rechtbank. Voor alles wat onder het strafrecht valt, kunt u bij ons terecht:

  • Rechtsbijstand op het politiebureau
  • Bijstand tijdens een rechtszaak
  • Een schadevergoeding bij vrijspraak

Schakel zo snel mogelijk een advocaat in

Veel verdachten ontvangen een brief waarin ze worden uitgenodigd om op het politiebureau te verschijnen om te worden gehoord. Wij adviseren u om nog voor het verhoor een advocaat te raadplegen. Zo weet u wat u kunt verwachten tijdens het verhoord. Ook komt u te weten wat de gevolgen kunnen zijn van de verklaring die u gaat afleggen.

Bijstand in strafrechtzaak

Ook voor uw strafrechtzaak begint, kunt u al hulp krijgen van een advocaat. U hoeft hier niets voor te doen want de politie dient u namelijk te melden dat u hier recht op heeft. U maakt zelf uit of u er wel of geen gebruik van maakt. Wij raden aan dit wel te doen. Voor u wordt verhoord, is er altijd een piketadvocaat beschikbaar voor overleg. Als u al een advocaat heeft, belt de piketadvocaat die op met het verzoek naar het politiebureau te komen.

Schadevergoeding

Als u bent vrijgesproken in een strafrechtzaak maakt u mogelijk aanspraak op een schadevergoeding. Voor het aantal dagen dat u heeft vastgezeten of voor de vakantiedagen die u noodgedwongen heeft moeten opnemen voor politieverhoren en rechtszittingen. Daarnaast kunt u een vergoeding vragen voor de advocaatkosten die u heeft gemaakt. Dit verzoek moet door een advocaat worden ingediend. Scheffers advocatuur rekent hier niets voor, want de kosten voor dit verzoek worden door de staat vergoed.

Contact

Scheffers Advocatuur
Gorecht-Oost 175               
1e etage
Postbus 358
9600 AJ Hoogezand
T 0598 - 592 303
F 0598 - 592 307
info@scheffersadvocatuur.nl